SİVAS / ŞARKIŞLA - Şehit Özgür Gencer Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Nis

Okulumuzda Ramazan Sandığı uygulaması  kapsamında 22150 TL toplanmıştır . Toplanan yardımlar ile ihtiyaçlı ailelere alışveriş çekleri dağıtılmıştır.Ayrıca Yeşilay ve Spor kulübü kapsamında sosyal sorumluluk projesi olarak  öğrencilerimizin de desteği ile Valilik onaylı SMA hastası Aren İLHAN a yardım toplama kampanyası düzenlenmiştir .Kampanya sonucunda 53000 TL toplanmıştır ve toplanan yardımlar Aren'in  tedavisi için ailesine gönderilmiştir.Yardımlara katıkı sağlayan öğrenci,öğretmen ve tüm hayırseverlere teşekkür ederiz.Allah kabul eylesin .

Mrt

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ekrem YURT, okulumuz pansiyonunda  idareci, öğretmen ve öğrencilerle bir araya gelerek iftar yemeğine katıldı.İlçe Milli Eğitim müdürümüze ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuz konferans salonunda 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy 'u anma günü kapsamında  program gerçekleştirildi. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda şiirler ,günün anlam ve önemini anlatan konuşma , sinevizyon gösterimi yer aldı.Program da emeği geçen edebiyat  öğretmenimiz Ümit Navruz 'a ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Şbt

11/Fen Sınıfı öğrencilerimiz  biyoloji dersinde  "Solunum Sistemi" ünitesini daha iyi kavramak için teorik bilgi aldıktan sonra biyoloji öğretmenimiz M.Mustafa EJDER öncülüğünde Akciğer diseksiyonu gerçekleştirdiler. Deneyde kuzu akciğeri kullanılarak solunum sisteminin insanda nasıl gerçekleştiği konusu tartışılmıştır. Yaparak-yaşayarak yapılan eğitim/öğretimlerde daha iyi öğrenmeyi sağladığından işlenilen diğer konularda da yine uygulamalı deneyler gerçekleştirilmeye devam ediyor.

Şbt

Okulumuz konferans salonunda Berat Kandili'ne Özel Program gerçekleştirildi. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda şiirler ,günün anlam ve önemini anlatan konuşma , sinevizyon gösterimi yer aldı.Program da emeği geçen meslek dersi öğretmenimiz Badegül BAL'a ve öğrencilerimize  teşekkür ederiz.

Şbt

Sivas Valiliği himayelerinde Milli Eğitim Müdürlüğünün koordinatörlüğünde yürütülen "HEDEF - MİRAS PROJESİ"kapsamında  ilçe milli eğitim müdürümüz Sayın Ekrem YURT  okulumuzu ziyarete geldi.  Bayrak törenine katıldı ardından öğretmenlerle görüştü . Sonrasında sınıfları gezerek eğitim öğretim yılının 2.döneminin başarılı ve sağlıklı geçmesi dileklerinde bulundu.

Okulumuza ziyaretlerinden dolayı ilçe milli eğitim müdürümüze teşekkür ederiz.

Şbt

Kahramanmaraş merkezli  6 Şubat 2023 depreminde hayatını kaybedenleri anmak adına depremin 1. anma yıl dönümünde 1 dakikalık saygı duruşunda bulunduk.Akabinde ilk ders saatinde depremde hayatını kaybeden kardeşlerimiz için öğrencilerimiz tarafından Yasin Sûresi okundu.

Şbt

2.Dönem öğretmenler kurul toplantımız tüm öğretmenlerimizin katılımıyla gerçekleştirildi.

Ara

Okulumuz öğrencileri Filistin 'de yaşanan zulüm karşısında sessiz kalmamak ve farkındalık oluşturmak için video hazırladılar.Öğrencilerimize emeklerinden dolayı teşekkür ederiz.

Ara

Kariyer Günleri kapsamında bugün Belediye Başkanımız Ahmet Turgay Oğuz 'u misafir ettik.Sayın Başkanımız okulumuz ve Nene Hatun MTAL 12.sınıf öğrencilerinin de katıldığı programda tecrübelerini anlatarak , kıymetli tavsiyelerde bulundular .Bizlere değerli paylaşımlarda bulunan Sayın Başkanımıza teşekkür ederiz.

Ara

Okulumuz öğrencileri Filistin 'de yaşanan zulmü duyurmak ,sessiz kalmamak ve farkındalık oluşturmak için  konferans salonunda program düzenlediler.Program Kur'an -ı  Kerim tilaveti ile başladı,akabinde şiirler videolar ve tiyatro yer aldı.Koro ekibinin seslendirdiği ezgi ve öğrencilerimiz tarafından hazırlanan klip ile programımız sonlandırıldı.Programda emeği geçen öğretmenimiz Ayşe İŞBİLİR ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Kas

Öğrencilerimiz Filistin'de yaşanan zulüm ve soykırımı duyurmak ,bu konuda bilinç oluşturmak için Filistin sokağı hazırladılar.Emeği geçen öğrencilerimize ve öğretmenimiz Nazik Sevim'e teşekkür ederiz.

Kas

Okulumuz konferans salonunda meslek buluşması gerçekleştirildi.Polis ve tıbbi sekreter meslek gruplarından davet ettiğimiz meslek sahipleri  bizlere mesleklerini tanıtarak öğrencilerimizin sorularını yanıtladılar.Öğrencilerimiz için faydalı ve eğlenceli bir söyleşi gerçekleştirildi.Polislere ve tıbbi sekreterlere davetimize icabetlerinden ve paylaştıkları kıymetli bilgilerden dolayı teşekkür ederiz.

Kas

Okulumuz konferans salonunda Sivas İl Müftülüğünden Din Hizmetleri Uzmanı Dr.Tuğba Bozkaya Hanım öğrencilerimize "Peygamberimiz ve İstikamet" konulu konferans verdi.Kendisine teşekkür ederiz.